Blog

Met gepaste trots kondigen wij aan dat er voor de toekomst van DWE ICT en al onze stakeholders opnieuw een grote stap voorwaarts is gezet. We zijn toegetreden tot de Futureproof Group; een groep van inmiddels 6 ICT bedrijven waarin het MKB Fonds de meerderheidsaandeelhouder is.

DWE ICT is in 2013 gevormd na een fusie tussen ExpectIT en De Wal ICT en is Trusted ICT Partner voor ondernemingen en organisaties in het MKB, Transport & Logistiek en het Onderwijs (PO & VO). We werken vanuit twee vestigingen in Eemnes en Heteren met circa 55 collega’s. De onderneming realiseert momenteel jaarlijks ruim €8 miljoen omzet.

MKB Fonds investeert in volwassen en gezonde bedrijven met een bewezen marktpositie. MKB Fonds is een lange termijn investeerder, die haar participaties desgewenst actieve ondersteuning biedt, met een ‘buy & build’ strategie in de ICT.

Emiel Havinga, Investment Director bij MKB Fonds legt uit: “Het samenbrengen van de ICT-dienstverleners uit onze portefeuille was voor ons een logische keuze. De markt voor ICT groeit nog steeds flink en ontwikkelt zich in een zeer snel tempo. Het is voor ICT-dienstverleners in het kleine en middelgrote segment een uitdaging om de ontwikkelingen bij te houden en te investeren in de juiste producten en diensten. Door de bedrijven in groepsverband samen te laten werken kunnen zij kennis delen en zaken als werving, opleiding en ontwikkelingen van producten en diensten gezamenlijk aanvliegen. Dat is zeer waardevol voor de ondernemingen en biedt een verbeterde toekomstbestendigheid.”

De bedrijven binnen de Futureproof Group zijn allen zelfstandige bedrijven met een eigen identiteit. Wij zijn succesvol geworden als Trusted ICT Partner van onze klanten. Wij behouden met deze stap zowel onze zelfstandigheid als de identiteit van ons bedrijf, terwijl we de meerwaarde die de groep biedt ook voor onze collega’s en klanten kunnen inzetten.

Door toe te treden tot de Futureproof Group kunnen wij namelijk nog meer continuïteit bieden en profiteren van bepaalde schaalvoordelen zoals inkoopkortingen. De bedrijven uit de groep bieden grotendeels vergelijkbare producten en diensten, maar wij kunnen elkaar ook ondersteunen en onderwijzen op het gebied van producten en diensten waarin wij complementair aan elkaar zijn. Voor meer info over de Futureproof Group verwijzen we naar de website: https://futureproof.nl/.

MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang in DWE ICT genomen en de onderneming zal (ongewijzigd) geleid worden door haar mede aandeelhouders Ron Groen (Directeur), Lucas de Wal (Technisch Directeur), Walewein Broeren (Commercieel Manager) en Graham Hoed (Operations Manager).

BENIEUWD HOE WIJ JOUW ORGANISATIE
KUNNEN ONDERSTEUNEN?