Blog

Doordat steeds meer bedrijven meegaan met de digitale transformatie, zetten zij hun workloads over van omgevingen op locatie naar publieke clouds. Daarmee kunnen ze profiteren van flexibiliteit en schaalbaarheid. Dankzij de beschikbaarheid van on-demand capaciteit en ‘pay as you go’-modellen kunnen bedrijven hun bestaande en nieuwe applicaties sneller opschalen. Maar, met de snelle uitbreiding van een netwerk groeit ook het aanvalsoppervlak.

Door het grotere aanvalsoppervlak ontstaat een behoefte aan beveiligingsoplossingen die voor meerdere cloud-omgevingen zorgen, zonder dat de complexiteit wordt verhoogd. “Met andere woorden, bedrijven willen slimme beveiligingsoplossingen voor de cloud waarvan de capaciteit even snel kan worden verhoogd en verlaagd als die van internetapplicaties,” legt Colin Hoogerwaard uit, ICT adviseur en partnermanager Fortinet bij DWE ICT. “Nu steeds meer klanten hun bedrijfsapplicaties in de cloud zetten, is het essentieel dat deze op een dynamische en effectieve manier beveiligd wordt.”

DWE ICT is onlangs benoemd tot Gold Partner van Fortinet. De reseller richt zich op het MKB, transport & logistiek en het onderwijs (Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs), en wordt door haar klanten gezien als de ‘trusted ICT partner’. Dit vertrouwen komt volgens het bedrijf voort uit de persoonlijke manier waarop klanten geadviseerd en ondersteund worden. Een van de manieren waarop dit tot uiting komt, is volgens Hoogerwaard hoe de IT-omgeving van veel klanten wordt beveiligd. “Doordat we FortiGates van al onze klanten in één online portaal beheren, kunnen we het beheer en updates heel snel uitvoeren. Het is enorm efficiënt dat we in één cloud-omgeving honderden FortiGates kunnen managen, dit zorgt er voor dat de klant naast uitstekende beveiliging ook relatief lage beheerkosten heeft.”

Voor organisaties die gebruik maken van multi-cloudomgevingen is veilige connectiviteit tussen de verschillende omgevingen van cruciaal belang voor de bescherming van gevoelige informatie en vertrouwelijke communicatie. “Veel IT-omgevingen van onze klanten worden gehost in ons eigen datacenter. Voor de beveiliging zetten we ook daar FortiGates in. We zien ook dat organisaties steeds vaker gebruik maken van meerdere clouds, denk aan Microsoft Azure, AWS en Google Cloud Platform. Fortinet heeft daarom onlangs FortiCWP op de markt gebracht. Daar zijn we enthousiast over, want het kan configuraties van verschillende clouds inspecteren. Maar het bewaakt ook de activiteit binnen de accounts, scant en analyseert data, controleert het netwerkverkeer en levert een uitgebreide compliance-rapportage aan. Tegelijkertijd werkt deze multi cloud-oplossing samen met FortiGate VM, die het inkomende en uitgaande cloud-verkeer beschermt en FortiWeb, die API’s en internetapplicaties beveiligt. Deze totale benadering wordt in de markt gezet onder de naam Security Fabric, en sluit uitstekend aan bij de vraag van de markt.”

De nieuwe Gold Partner-status motiveert het bedrijf om samen met Fortinet de markt te benaderen en de samenwerking met het Fortinet team is volgens Hoogerwaard uitstekend. “Fortinet is een wereldwijde organisatie, en tegelijkertijd is het lokale team erg betrokken en weet precies waar we mee bezig zijn. Als we een mooie deal uitwerken zetten ze altijd een stapje harder om ons te helpen. En als we bij een klant tegen een lastig cloud- of securityvraagstuk aanlopen staat het technisch team van Fortinet klaar met goed advies en ondersteuning. Bij DWE ICT gaan we voor partnership met een hoofdletter P, we zijn erg trots dat we met Fortinet deze P nu in goud hebben omgezet.”

BENIEUWD HOE WIJ JOUW ORGANISATIE
KUNNEN ONDERSTEUNEN?