Blog

Toen Isaac Tigrett en Peter Morton het eerste Hard Rock Cafe in Londen openden, waren ze waarschijnlijk geïnspireerd door de film ‘Easy Rider’ uit 1969 en de legendarische soundtrack met populaire rockacts als Jimi Hendrix en Steppenwolf. Nu, bijna 50 jaar later, straalt de vrijgevochten en gemoedelijke sfeer niet alleen af op de gasten van het Hard Rock Hotel in Amsterdam, maar ook op het IT-team. Dus … get your motor runnin’, dit is het verhaal van een rockend netwerk!

Het verhaal gaat dat Isaac Tigrett en Peter Morton, twee ruige Amerikanen, gewoon op zoek waren maar een goede Amerikaanse burger toen ze in Londen woonden. Ze konden er geen vinden en besloten dus hun eigen ‘diner’ te openen. Een van de eerste vaste klanten was niemand minder dan Eric Clapton, die Isaac vroeg zijn gitaar over zijn barkruk te hangen om zijn plek bezet te houden. Een week later ontvingen ze een pakket met een gitaar en een briefje met de tekst: “De mijne is even goed als de zijne! Liefs, Pete.” Deze Pete was de enige echte Pete Townshend, de legendarische gitarist van The Who.
En zo ontstond de grootste privécollectie van rock-‘n-roll-memorabilia ter wereld, met meer dan 86.000 voorwerpen, waaronder het rode jack uit ‘Beat It’ van Michael Jackson, de bril van John Lennon, Madonna’s trouwjurk uit ‘Like A Virgin’ en de Flying V gitaar van Jimi Hendrix. Maar het is ook een het verhaal over de oorsprong van Hard Rock International, wereldwijd een van de meest erkende bedrijven met vestigingen in meer dan 74 landen: cafés, casino’s en hotels.
Tegenwoordig bestrijken Hard Rock Hotels de hele wereld met een tomeloze inzet voor de gastvrijheid die veel meer belooft dan enkel een plek om te verblijven. Elk Hard Rock Hotel ademt de sfeer van de omgeving en combineert deze met een levendige collectie van muziek en memorabilia.
Het klinkt zeker verleidelijk om de rocksterfantasie tot leven te brengen. Maar om zo’n unieke ervaring te voelen en te delen, hebben de hotelgasten behoefte aan veilige en betrouwbare connectiviteit…

Ain’t no fortunate one

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is met 173 kamers een van de vele hotels die te maken hebben met ongekende eisen voor draadloze connectiviteit. Dit komt door het toegenomen aantal apparaten van gasten en personeel, evenals de vraag naar meer technologie in de levens van mensen.
Om het nog ingewikkelder te maken; het hotel is gevestigd in een historisch pand – een van de beroemdste art nouveau-gebouwen van de stad, een monument uit 1902 in de buurt van het Leidseplein. Het was een uitdaging om hier betrouwbare wifi te installeren met behulp van bestaande draadloze technologie. Hierdoor had Hard Rock Hotel Amsterdam American moeite om zijn gasten moderne, digitale diensten te bieden. De bestaande oplossing was voor het IT-team dan ook niet eenvoudig vanuit het oogpunt van netwerkbeheer.
Je zou kunnen zeggen dat ze niet bepaald de ‘fortunate sons’ waren…
Het werd duidelijk dat het hotel zijn draadloze netwerkinfrastructuur moest verbeteren om te voldoen aan de nieuwe vraag naar draadloze diensten, waaronder gastenregistratie, verzoeken voor diners in hotelkamers, uitchecken op afstand en gecoördineerde huishouding. De nieuwe oplossing moest zorgen voor snellere connectiviteit in het hele hotel, om veilige, betrouwbare wifi-toegang voor gasten en personeel mogelijk te maken en netwerkbeheer voor het IT-team van het hotel te vereenvoudigen.

Extreme Networks heeft in samenwerking met DWE ICT een door de cloud beheerd Wi-Fi 6-netwerk geïmplementeerd, wat een geweldig rockende verbetering bleek.

“Het belangrijkste is dat onze gasten beschikken over de best mogelijke ervaring als ze bij ons verblijven, inclusief het gebruik van gastvrije technologie die we bieden. Met Extreme hebben onze gasten nu toegang tot naadloze wifi-connectiviteit in het hele hotel, zodat ze verbonden kunnen blijven met familie, vrienden of werk. De nieuwe oplossing heeft ook het netwerkbeheer sterk vereenvoudigd, wat de stress voor ons IT-team vermindert”, zegt Claire Van Campen, General Manager bij het Hard Rock Hotel Amsterdam American.

Get your motor runnin’

De high-density Wi-Fi 6-oplossing van Extreme levert hogere snelheden en verbeterde netwerkcapaciteit, biedt krachtige draadloze dekking en minder netwerkcongestie. Na de implementatie van indoor en outdoor ExtremeWireless access points in het hele gebouw, ervaart het hotel aanzienlijk minder helpdeskverzoeken over de wifi-connectiviteit. Ze hebben ook nieuwe diensten kunnen uitrollen, zoals uitgebreide gezondheids- en beveiligingsmaatregelen voor gasten die voldoen aan de coronarichtlijnen.

Met ExtremeCloud IQ heeft het IT-team van het hotel nu een enkelvoudige netwerkbeheeroplossing in de cloud die volledige netwerkzichtbaarheid biedt. Dit vereenvoudigt het proces voor het implementeren, schalen, beheren en onderhouden van apparaten op het netwerk. Het platform biedt bruikbare inzichten op metadata-niveau, waardoor het hotel de prestaties kan optimaliseren op basis van hoe gasten, applicaties en apparaten gebruikmaken van het netwerk.

ExtremeCloud IQ ondersteunt netwerkbeheer op afstand, zodat het kleine IT-team snel kan reageren op netwerkvereisten zonder fysiek naar elk access point te hoeven gaan. Het IT-personeel kan ook gebruikmaken van de onbeperkte capaciteit voor dataretentie van het platform. Dat zorgt voor een grotere nauwkeurigheid van machine learning en precisie van AI-acties, biedt meer context voor probleemoplossing en stelt hen in staat om services te verbeteren op basis van historische prestatiebenchmarks.
“We hebben een langdurige relatie met Hard Rock Hotel en het was een voorrecht om de implementatie van de cloudgestuurde netwerkoplossingen van Extreme te ondersteunen. Het nieuwe netwerk biedt niet alleen betrouwbare wifi-connectiviteit binnen en buiten het gebouw, maar is de top van netwerktechnologie in de hospitality-wereld”, legt Colin Hoogerwaard, IT-adviseur bij DWE ICT, uit.
“Hard Rock Hotel heeft een jaloersmakende reputatie op het gebied van klantenservice, aandacht voor detail en geweldige gastervaringen. Die ervaringen worden vaak ondersteund door het wifi-netwerk, en Extreme is er trots op een oplossing te bieden waarop het Hard Rock Hotel kan vertrouwen om ervoor te zorgen dat gasten en personeel net zo onder de indruk zijn van de draadloze connectiviteit als van de andere services van het hotel”, somt Boris Germashev, Regional Director Sales – BENELUX, Eastern Europe & Nordic bij Extreme Networks op.
Wat moeten we nog meer zeggen? Als je toevallig in het Hard Rock Hotel Amsterdam American verblijft en hun netwerk gebruikt, weet je: you were born to be wild!

BENIEUWD HOE WIJ JOUW ORGANISATIE
KUNNEN ONDERSTEUNEN?