Blog

In ons privéleven is het gebruik van online diensten al niet meer weg te denken. Ook op zakelijk gebied brengt werken in de cloud véél voordelen met zich mee. De cloud is een online opslag van bestanden, gegevens, applicaties en software. ‘Cloud’ omdat de opslag niet zichtbaar is zoals in een lokale ICT oplossing; alles wordt op een server buiten de deur opgeslagen. Is dat wel veilig? Jazeker! Al uw gegevens en applicaties staan op servers in één datacenter in Nederland, beschermd tegen risico’s als diefstal, stroomstoring, brand of wateroverlast.

Waarom is het voor organisaties interessant om over te stappen op de cloud? Wij bespreken een aantal redenen met je!

 • Flexibiliteit
  Voor werken in de Cloud geldt: als je een internetverbinding hebt, kun je bij je werk. Organisaties kunnen hun medewerkers meer flexibiliteit bieden, zodat ze kunnen genieten van de work-life balance die bij hen past, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Bovendien maakt het niet uit of je werkt op je desktop, laptop, tablet of smartphone.
 • Betere samenwerking

  Wanneer medewerkers altijd en overal documenten kunnen openen, bewerken en delen, zijn ze in staat om meer en beter samen te werken. Het geeft hen volledige zichtbaarheid in hun gezamenlijke projecten. Want hoe vaak komt het nu voor dat alle collega’s op hetzelfde moment op kantoor zijn? Bij veel organisaties is het antwoord: bijna nooit. Als je in de cloud werkt met SharePoint, werk je efficiënt samen. Alle bestanden worden centraal opgeslagen en je hebt altijd toegang tot de juiste versie. Zo werk je slim samen en bereik je sneller het gewenste eindresultaat!
 • Veiligheid
  Verloren laptops vormen een groot probleem. Een mogelijk nog groter verlies dan een duur apparaat, zijn de verloren, gevoelige gegevens die erin opgeslagen staan. Als je gegevens in de cloud staan, kun je deze altijd openen, ongeacht wat er gebeurd is met het apparaat. Je kunt zelfs op afstand gegevens van verloren laptops wissen zodat ze niet in verkeerde handen vallen.
 • Abonnement
  Afrekening van clouddiensten gaat op abonnementsbasis. Dat maakt kosten voorspelbaar: u betaalt een vast bedrag per maand op basis van het aantal gebruikers.
 • Geen paniek als je offline bent

Het komt nauwelijks meer voor, maar in sommige gevallen ben je toch ineens offline. In de cloud kun je ook best even offline gaan. Met Office 365 kun je bijvoorbeeld aan een document blijven werken wanneer je internetverbinding wegvalt. De wijzigingen worden offline bijgehouden, en zodra je apparaat weer internetverbinding heeft, direct online bijgewerkt.

Bij DWE ICT, de Trusted ICT Partner, geloven wij dat werken in de cloud bijdraagt aan een ideale werkomgeving. En daar staan we voor! Maar welk voordeel levert het op voor PO, VO, MKB en Transport & Logistiek?

 • PO & VO Clouddiensten

  Steeds meer onderwijsinstellingen ‘verhuizen’ net als veel bedrijven naar de cloud en laten hun lokale ICT oplossing voor wat het is. Dat heeft als voordeel dat leerlingen, OP, OOP en ouder altijd en vanaf iedere plek bij hun lesmateriaal of gegevens kunnen. Bovendien heeft de leerkracht ook thuis toegang tot schoolwerk van de leerlingen. Andere voordelen zijn: roosters en planningen zijn overal en altijd beschikbaar (afhankelijk van de applicatie en de oplossing), lagere kosten voor serveronderhoud, de school betaalt maandelijks naar gebruik, DWE ICT zorgt voor uw eigen en veilige omgeving & altijd schaalbaar.
 • MKB Clouddiensten
  De manier waarop kantoorautomatisering wordt georganiseerd verandert snel. Daarom ‘verhuizen’ ook steeds meer MKB-bedrijven naar de cloud en zeggen ze hun lokale ICT-oplossing vaarwel. Dit vanwege de oneindige communicatiemogelijkheden, het gemak en de efficiëntiewinst.
 • Transport & Logistiek Clouddiensten
  Het bovengenoemde geldt ook voor deze sector.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van werken in de cloud? Als uw Trusted ICT Partner adviseren wij u graag! Onze cloudoplossingen zijn complete werkoplossingen, die nauw aansluiten op uw bedrijfsvoering. Neem hier direct contact met ons op.

BENIEUWD HOE WIJ JOUW ORGANISATIE
KUNNEN ONDERSTEUNEN?