EduRoam

EduRoam

Leerlingen nemen steeds meer devices mee naar school. Maar wie mag er op het schoolnetwerk? En wanneer? Met EduRoam wordt dit probleem opgelost. EduRoam stelt leerlingen, studenten, onderzoekers én medewerkers in staat veilig en eenvoudig te verbinden met het draadloze netwerk van een onderwijsinstelling. Deze netwerkgebruikers loggen in met hun eigen inloggegevens van hun school of onderwijsinstelling.

Wanneer een gebruiker van de ene onderwijsinstelling bijvoorbeeld te gast is bij een andere onderwijsinstelling, stuurt de authenticatieserver van de gastonderwijsinstelling de gegevens van de gebruiker door naar de onderwijsinstelling waar hij/zij op bezoek is. Pas als deze authenticatieserver aangeeft dat de gebruiker bekend is (correcte gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie), geeft gastonderwijsinstelling de gebruiker toegang tot het netwerk. Ingenieus maar ook noodzakelijk voor de veiligheid van je schoolnetwerk.

Informatie over de mogelijkheden
van EduRoam?

 

Waarom kiezen voor EduRoam?

Steeds meer onderwijsinstellingen maken gebruik van EduRoam als authenticatiemethode voor het draadloos netwerk. Dat is niet voor niets; op die manier hebben studenten, onderzoekers en werknemers de vrijheid om in iedere instelling veilig te verbinden met het netwerk. Colleges volgen bij een andere onderwijsinstelling kan dus probleemloos via EduRoam waarbij de veiligheid van netwerken nooit in het gedrang komt. Andere voordelen van EduRoam zijn bijvoorbeeld:

 

    • (Inter)nationaal toegankelijk
    • Veilig en betrouwbaar
    • Directe verbinding zonder opnieuw in te loggen
    • Snel en stabiel metwerk

 

EduRoam via DWE ICT

Naast onderwijsinstellingen maken ook steeds meer publieke instellingen zoals gemeenten en bibliotheken gebruik van EduRoam. Wil je ook gebruik maken van dit veilige netwerk binnen jouw (onderwijs)instelling? Onze consultants vertellen je graag meer.

Neem contact met ons op via info@dwe-ict.nl of bel ons op (035) 5840 110 en ontvang meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van EduRoam. We helpen je graag verder.

Meer weten over de mogelijkheden van Dynamics 365?

Neem contact met ons op!