IaaS

Infrastructure as a Service (IaaS)

De afgelopen jaren is het aandeel cloud computing oplossingen aanzienlijk toegenomen. Steeds meer software leveranciers bieden hun applicaties en diensten online aan. Er zijn echter nog veel bedrijven die applicaties aanbieden en ondersteunen die op een eigen server geïnstalleerd moet worden. Gelukkig kan je met Infrastructure as a Service (IaaS) deze servers in zijn geheel online zetten, waardoor je toch de voordelen van cloud computer kunt benutten, zelfs als je softwareleverancier hier nog niet helemaal klaar voor is. Ontdek wat deze oplossing voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat is Infrastructure as a Service?

IaaS is een vorm van cloud computing waarbij de IT-infrastructuur via de cloud aangeboden wordt door een Managed Service Provider. Zaken als servers, netwerkapparatuur en opslagcapaciteit worden virtueel aangeboden door de provider maar als afnemer blijf je eigenaar van het besturingssysteem, data en applicaties. Dit wordt ook wel de Private Cloud genoemd. De keuze tussen Private Cloud, het Public Cloud platform van Microsoft Azure of een hybridevorm waarbij een combinatie van on-premise, Private en Public Cloud mogelijk is, hangt af van meerdere factoren. Hier lees je alles over de Private Cloud en hoe Infrastructure as a Service (IaaS) voordelen biedt voor jouw organisatie.

De voordelen van IaaS

Er is niet een ‘beste oplossing’ voor elk bedrijf en vaak is een combinatie van onpremise, private en Public cloud de beste oplossing. De belangrijkste voordelen van IaaS zijn:

  • Maximale flexibiliteit, omdat er eenvoudig op- en ook weer afgeschaald kan worden.
  • Betalen naar gebruik
  • Integreert naadloos met de lokale ICT infrastructuur en de public cloud.
  • Compatible met legacy applicaties en online platformen.
  • Eigendomsrecht op de gehele virtuele omgeving.
  • Veilig, stabiel en hoge performance.

Wanneer kiezen voor Private Cloud?

Een Private Cloud kenmerkt zich door een hoge mate van ownership van je omgeving. De provider is eigenaar van de onderliggende hardware en verantwoordelijk voor het aanbieden van een beveiligde internetverbinding en (calamiteiten)backup. De virtuele server en alle applicaties en data die daarop staan blijven jouw eigendom. Hierdoor houd je volledig zeggenschap over de wijze waarop je omgeving wordt gehost en kunnen de specificaties precies op jouw behoefte worden afgestemd. Een Private Cloud is ideaal als je bijvoorbeeld gebruik maakt van client-server applicaties, specifieke wensen/eisen hebt met betrekking tot gegarandeerde hosting en beheer in Nederland, of gewoon een stabiele, snelle en flexibele ICT-infrastructuur wil die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar beschikbaar moet zijn.

DWE ICT als jouw Managed Service Provider

Met onze eigen Infrastructure as a Service (IaaS) hosten we veilig en op eigen bodem een virtuele infrastructuur ten behoeve van jouw onderneming. Met een focus op performance en functionaliteit biedt ons IaaS platform de mogelijkheid om controle en eigendom te houden over belangrijke zaken, zonder belemmeringen zoals legacy systemen of verouderde software.

Kies je voor de Private Cloud van DWE ICT, reken dan op je eigen geïsoleerde omgeving binnen ons IaaS platform, met eigen publieke IP-adressen, 24×7 monitoring en automatische installatie van critical- en security-updates. Daarnaast heb je recht op het gebruik van onze servicedesk en storingsdienst en worden alle virtuele servers (VM’s) standaard meegenomen in onze calamiteiten-backup die 30km verderop in een ander datacenter wordt opgeslagen. Een near-realtime uitwijk behoort voor een betaalbare meerprijs ook tot de mogelijkheden.

Mogelijkheden van IaaS bij DWE ICT

Onze consultants kijken samen met jou naar de juiste benadering voor je onderneming. Met een maatwerk opstelling van virtuele servers en het gewenste beheer en ondersteuning zorgen we ervoor dat je altijd kunt rekenen op een stabiele en betrouwbare infrastructuur. Middels onze actieve monitoring, waaronder op het gebruik van resources, houden we je omgeving dag en nacht in de gaten en geven we proactief advies over de beste configuratie. Zo zorgen wij ervoor dat je gebruikers altijd een goede performance ervaren en je nooit teveel betaalt.

Wil je weten wat de overstap naar Infrastructure as a Service (IaaS) voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@dwe-ict.nl of bel ons op (035) 5840 110. We helpen je graag verder.

Informatie over de mogelijkheden
voor IaaS?

 

Meer weten over de mogelijkheden van Dynamics 365?

Neem contact met ons op!