WIJ ZOEKEN EEN

ICT Manager

 

  

40 uur
Fulltime Job
HBO
Eemnes en Heteren

 

Ben je op zoek naar een mooie kans en een uitdagende functie als spin in het web voor diverse klanten van DWE ICT in voornamelijk maar niet alleen de Transport & Logistiek – branche? Als ICT Manager ben jij een belangrijke schakel tussen verschillende afdelingen binnen logistieke organisaties. Hierin werk je dagelijks aan het dichter bij elkaar brengen van het tactische en operationele niveau. Dit is een dynamische functie waarbij je veel verantwoordelijkheid zal krijgen, volop kansen krijgt om te groeien en echt impact kan maken bij klanten van DWE ICT. Kortom, een prachtige positie om jezelf professioneel te ontwikkelen.

Doel van de functie
Als ICT manager zorg je er samen met collega’s voor dat specifieke klanten van DWE ICT ontzorgt worden op het gebied van hun ICT landschap.

Waar ga je werken?
DWE ICT is een middelgroot bedrijf met ongeveer 70 collega’s en een informele, fijne werksfeer. Werknemers hebben het onder andere naar hun zin vanwege het ondernemerschap dat iedereen op zijn eigen manier kan laten zien en het goede totaalpakket aan arbeidsvoorwaarden dat daarbij komt kijken. En natuurlijk de leuke collega’s. Niet alleen op kantoor is het prettig samenwerken en veel samen lachen, maar ook buiten werktijden om wordt er veel met elkaar gedaan. Van een fietstrip naar de Mont Ventoux en een weekend skiën in Winterberg, tot een gezellig biertje op de vrijdagmiddag.

Ons bedrijf handelt aan de hand van de onderstaande visie en missie:

Visie: We zijn de Trusted ICT Partner van al onze klanten.
• Wij bouwen langdurige en sterke klantrelaties door altijd de best passende ICT oplossing te adviseren, creëren en ondersteunen.
• Dit doen we op basis van standaard producten en diensten van marktleiders in combinatie met onze toegevoegde waarde: diepgaande technische kennis, eigen complementaire diensten en relevante (zelf ontwikkelde) software producten. 

Missie: ICT Partner met een hoofdletter P!
• Als Trusted ICT Partner ligt onze focus altijd op zorgvuldig geselecteerde doelgroepen. Hiervoor maken we zoveel mogelijk gebruik van standaard producten en diensten van marktleiders.
• Met gespecialiseerde collega’s en innovatieve producten leveren we marktgerichte toegevoegde waarde door middel van complementaire diensten en zelf ontwikkelde producten.
• Vanuit gezamenlijke toegevoegde waarde creëren we met klanten, leveranciers en medewerkers, langdurige en wederzijds betrokken partnerschappen.
• Met respect voor elkaar en onze omgeving werken we aan een prettige leef- en werkomgeving, waar iedereen groeit en kan schitteren.

DWE ICT is onderdeel van de FutureProof Group, bestaande uit 11 zelfstandige ICT bedrijven, waarbinnen veel samenwerking en groei wordt gerealiseerd.

Ons aanbod
Werken bij DWE ICT betekent werken in een dynamische organisatie, waar geen dag hetzelfde is. Wij werken vanuit twee kantoren, in Eemnes en Heteren. Onze klanten zijn gevestigd door heel Nederland. Wij bieden jou een arbeidsovereenkomst voor 40 uur per week, een goede work-life balance en een passend salaris bij jouw opleiding en ervaring. Mocht je op zoek zijn naar een parttime arbeidsovereenkomst, dan is 32 uur ook bespreekbaar. Daarnaast hebben wij een mooi concurrerend pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitgebreide pensioenregeling, bonusplan en leaseauto. Kom je kennismaken?

Meer informatie?

Jessica Hop

HR Officer

Stuur een e-mail

Omschrijving van de werkzaamheden

In de rol van ICT Manager focus je je op vier aandachtsgebieden:

 • Kenner bedrijfsprocessen: als ICT Manager in de Transport & Logistiek – branche ken jij de belangrijkste bedrijfsprocessen binnen deze organisaties.
 • Kenner bedrijfsapplicatie: door jouw kennis van bedrijfsapplicaties binnen de sector, kun jij als geen ander de vertaling maken van het bedrijfsproces naar de werking van die processen in de diverse bedrijfsapplicaties. (waaronder TMS en WMS-systemen) Daarnaast ben jij door jouw brede bedrijfskundige kennis in staat andere IT collega’s aan te sturen, bijvoorbeeld op het gebied van de technische infrastructuur of het functioneel beheer van bedrijfsapplicaties.
 • Kartrekker bij het onboarden en digitaal integreren van nieuwe klanten: het technisch onboarden van nieuwe klanten is van essentieel belang in de Transport & Logistiek – branche. Samen met de nieuwe klant kijk jij welke aansluitingen er nodig zijn om dit traject succesvol te laten verlopen, zodat ook de systemen goed op elkaar zijn ingericht. Waar nodig schakel je met daarvoor met leveranciers van applicaties.
 • Business Intelligence: Met jouw kennis op het gebied van analyses en rapportages, kun je data bewerken en verwerken tot heldere inzichten voor collega’s en management.
 • Adviseur Directie: Als ICT Manager kun je zelfstandig functioneren als rechterhand en adviseur van de directie. Je bent in staat hen te adviseren over de ICT omgeving van de organisatie.

Opleiding, ervaring en vaardigheden:

Voor de functie van ICT Manager heb je een passende, afgeronde Bachelor opleiding nodig (bijvoorbeeld in de richting van Logistiek Management, Supply Chain Management of Technische Bedrijfskunde) en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de Transport en Logistiek sector.Daarnaast beschik je over de volgende eigenschappen, vaardigheden en kennis:

 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
 • Je bent analytisch en communicatief sterk.
 • Je bent klantvriendelijk.
 • Je hebt een uitstekende kennis van processen binnen organisaties.
 • Je bent ambitieus, leergierig en proactief.
 • Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Transport Management Systemen (TMS) en Warehouse Management Systemen (WMS).
 • Je hebt kennis van data uitwisseling en Business Intelligence (BI).

 

OVER DWE ICT

Middelgroot bedrijf CA. 70 collega’s fijne, informele werksfeer ruimte voor ondernemerschap LEUKE COLLEGA’S personeelsuitjes zoals fietstrip naar Mont Ventoux en ski-weekend in Winterberg GEZELLIGE VRIJDAGMIDDAGBORRELS en nog veel meer!

SOLLICITEREN